Een erg handige feature van Catermonkey zijn de offertesjablonen

Hiermee maak je een offerte die al grotendeels is ingevuld, en die je kunt inladen als je een echte offerte maakt. Op die manier is je offerte al voor bijv. 80% klaar, en hoef je alleen maar wat details aan te passen.

Bekijk de video, of als je liever leest, lees verder na de video.

Maak een offertesjabloon

Ga naar Instellingen > Branding & Design >  Offertesjablonen (onderin de pagina).

Klik op de knop Nieuw Offertesjabloon.

Gebruik de zijbalk aan de rechterkant om diverse blokken toe te voegen. Maak bijvoorbeeld een tekstblok met een afbeelding ernaast, en type een inleidende tekst voor de offerte.

Voor offertes met een tijdschema voeg je bijvoorbeeld het evenementsplanningblok toe.

Vervolgens voeg je de prijstabel toe. Dit ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Gebruik slimme variabelen

In de afbeelding hierboven zie je een groen blokje voor klant - voornaam. Dit heet een variabele. Op deze plek komt automatisch de voornaam voor de klant. Er zijn variabelen voor diverse doeleinden zoals: klantgegevens, bestellingsgegevens en meer.

Je kunt variabelen invoegen via het catermonkey knopje, in de tekstverwerker. Als je op het pennetje klikt van een tekstblokje, zie je het catermonkey knopje staan in de taakbalk:

Klik je hierop, dan zie je een lijstje waaruit je kunt kiezen:

Offertsjabloon opslaan

Vergeet niet je sjabloon op te slaan en een naam te geven in het vakje Sjabloonnaam:

Nu is je sjabloon klaar voor gebruik.  Hoe dit sjabloon in te zetten lees je hieronder.

Het offertesjabloon gebruiken om tijd te besparen

Zet je sjabloon aan het werk!

Maak een bestelling aan, koppel een klant, voeg een paar producten toe, en eventueel een tijdschema.

Scroll naar beneden naar het blokje Offertes, en klik op 'Laad offerte van offertesjabloon':

Kies het sjabloon naar keuze uit het lijstje.

Je ziet nu de offerte ingevuld en wel op je scherm.

Geef de offerte eventueel een nummer/naam, en klik op 'Wijzigingen opslaan' rechtsboven.

Klik Download om het resultaat te bekijken als PDF-bestand: