Stel, je bedrijfse-mail is 'info@bedrijf.nl'. Als Catermonkey een offerte verstuurt naar je klant dan kan Catermonkey info@bedrijf.nl in de afzender zetten.

Standaard doen we dat echter niet, omdat de mail dan in de SPAM kan komen bij je klanten. Als je dit toch wilt, kun je het vinkje bij branding & design instellingen aanzetten in Catermonkey.

Als je het vinkje aanzet, doe dan dit:
Om te voorkomen dat mail in de SPAM belandt, moet het domein (in dit geval bedrijf.nl) 'toegang verlenen' aan ons mailsysteem zodat Catermonkey emails kan versturen met info@bedrijf.nl als afzender.

Dit gaat zo:

• Log in bij je domein provider, en ga naar de pagina waar je DNS instellingen kunt wijzigen. Dit verschilt per provider hoe dit gaat. De domein provider is het bedrijf waar je het domein (in dit voorbeeld bedrijf.nl) hebt geregistreerd.
  • Voeg een DNS Record toe, met als type 'TXT', en als waarde:
“v=spf1 include:mail.catermonkey.com ~all”
  • Let op: staat er al een SPF record? Voeg dan geen nieuwe toe, maar bewerk de huidige. En voeg dan vlak na 'v=spf1 '  het volgende toe:
include:mail.catermonkey.com

Denk erom dat om bovenstaande spaties staan, en de ingevoegde code niet tegen de andere code aan komt.

Wacht een paar uur
Het duurt doorgaans een paar uur voordat deze wijzigingen werkzaam zijn.

Vraag je je af of het goed staat? Stel gerust de vraag in de chat, dan kunnen wij het controleren.