In Catermonkey zit een aantal functies die je misschien nog niet hebt ontdekt. We noemen er hieronder een paar om je te inspireren.

Bestelsjablonen

Maak je vaak bestellingen aan waarbij je bepaalde zaken steeds op dezelfde manier instelt? Denk aan de instellingen aan de rechterkant, het tijdsschema of een bepaalde groep aan producten? Sla dan de bestelling op als 'sjabloon', en geef het een naam, bijv 'standaard feest-arrangement'. 


Vervolgens kun je dit sjabloon bovenin selecteren en er een nieuwe bestelling van maken, en je zult zien dat alle instellingen al gedaan zijn.

Inclusief en exclusief BTW weergave 

Aan de rechterkant binnen het bewerken van een bestelling, kun je kiezen voor: toon prijzen inclusief of exclusief BTW. Vervolgens zie je op de offerte, en besteloverzichten op de productregels de prijs op resp. in- of exclusief BTW.

Voor particulieren wordt soms de vookreur gegeven aan de incl. BTW weergave.

Categoriseer producten, en bestellingen, en maaklijsten

Onder het tandwiel, kun je lijstjes aanmaken, zoals omzetgroepen, maaklijsten en bestelcategorieën. Een uitleg:

  •  Omzetgroep: dit is voor de uitsplitsing van je omzet. Per product kun je toekennen op welke omzetgroep het geboekt moet worden. Bij Rapporten zie je vervolgens de omzet uitgesplitst. Omzetgroepvoorbeelden kunnen zijn: Dranken, Eten, Verhuur, etc. Maar de indeling is volledig naar eigen wens in te richten.

  • Maaklijsten: via het icoon met de pizzapunt kun je maaklijsten uitdraaien. Maar standaard komt alles op één grote lijst. Mocht je bijv. twee keukens hebben, eentje voor koude gerechten, en eentje voor warme, dan kun je bijv. de maaklijst 'Warme keuken' en 'Koude keuken' aanmaken. Per product kun je selecteren op welke maaklijst het moet komen. 

  • Bestelcategorieën: bestellingen zijn ook in te delen in categorieën. Zo kun je bij een bestelling aangeven op welke categorie die hoort. Bijv. 'huwelijksfeesten', 'barbecues', etc. Maak de verschillende categorieën onder het tandwieltje eenmalig aan, en dan kun je bestellingen indelen. Vervolgens zie je bij je rapportage uitgesplitst waar je omzet vandaan komt. Ook kun je handig via de zoekfilter zoeken naar bestellingen uit een bepaalde categorie.

Flexibele pakketten in je webshop, geef je klanten de keuze! 

Nieuw in onze webshop module is dat je pakketten gevarieerd kunt maken. Dit legt het beste uit aan de hand van een voorbeeld: 

Hier zie je een product (type Pakket) op de webshop staan. In dit 'bevrijdingsmenu' staan verschillende subproducten, waar klanten uit moeten kunnen kiezen. 

Om dit zo in te stellen, doe je de volgende dingen. 

  • Eerst maak je het pakket aan met alle subgerechten op de productenpagina, en geef je het een prijs. 

  • Dan ga je naar de webshop pagina, en voeg je dit pakket (product) toe aan een widget.

  • Dan klap je het product uit via het kleine driehoekje, en scroll je naar beneden, tot je het kopje 'Instellingen voor menu-alternatieven' ziet. Hier kun je groepen maken, zoals bijvoorbeeld hieronder:

Hier zie je dat er 2 groepen zijn gemaakt, een voor de voorgerechtkeuze en eentje voor de hoofdgerecht keuze. Je kunt aangeven hoeveel er minimaal en maximaal gekozen moet worden. Om een product toe te voegen aan een groep, kies je die aan de rechterkant, en druk je op het plusje. (Als je in dit voorbeeld ook de dessserts tot keuze had willen maken, had je nog een selectiegroep toegevoegd, en vervolgens de Zuccotto en de Kokosmakronen er aan toegevoegd. In dit geval zitten ze er beide vast in, dus krijgt de klant altijd zowel de Zuccotto als de kokosmakronen)

Did this answer your question?