Een ingericht Catermonkey geeft superpowers, al zeggen we het zelf. In dit artikel vertellen we hoe je zo snel mogelijk een werkbaar account hebt.

Stap 1: maak je offerteopmaak gereed

Ga naar Instellingen > Branding & Design > Klik op het merk > scroll naar 'Bewerk de offerteopmaak'

In dit venster kun je je logo uploaden, een lettertype kiezen en een voettekst instellen. Een voettekst kan bijv. bestaan uit je adresgegevens, of een slogan.

Doe vervolgens hetzelfde voor facturen, het blokje eronder.

Stap 2: bewerk een offertesjabloon

Onderin de pagina zie je een aantal offertesjablonen. Bewerk er eentje totdat die de gewenste tekst heeft. Zie deze korte video, waarin dit wordt uitgelegd:

Stap 3: Voer (een deel van) je assortiment in, of importeer het vanuit Excel

Ga naar de producten pagina, en voeg alvast wat producten toe. Begin eventueel met producten die vaak voorkomen, en voeg t.z.t. de rest toe wanneer je ze nodig hebt.

Of, als je je assortiment in Excel hebt, importeer ze dan in één klap via het importeer icoontje rechtsboven in de pagina.

Check ook deze 1-minute video over producten toevoegen:

Stap 4: Maak je eerste bestelling en offerte aan

Je bent nu klaar om je eerste bestelling aan te maken, en om vervolgens een offerte te maken. Dit zijn waarschijnlijk stappen die je vaak doet (trouwens: het maken van offertes is optioneel, het is prima om bestellingen te maken zonder offertes)

Stap 5: Bekijk de diverse lijsten die Catermonkey voor je kan genereren

Binnen een bestelling, en op het bestellingen overzicht, zie je rechtsbovenin allerlei icoontjes. Deze zijn om lijsten te downloaden en te printen. Je kunt altijd combi-lijsten maken van meerdere bestellingen, door ze aan te vinken en dan op het icoon te klikken.

Er zijn verschillende soorten lijsten (zie ook de video hieronder):

• Besteloverzichten - Alle (of een selectie) van gegevens van één of meerdere bestellingen op papier.
  • Maaklijsten - overzichtstabel in Excel formaat waar je precies ziet hoeveel je moet maken.
  •  Personeelsrooster - Zie wie op welke bestelling staat ingepland.
  • Chauffeurslijsten - Een compacte lijst met bestelinfo, ideaal voor in je bezorgbus.
  • Materiaallijst - Een paklijst voor alle producten in de bestelling(en) van het type 'non-food' .
  • Inkooplijst - Heb je ingrediënten gekoppeld aan je producten (instructies hierover staan onderin) Dan zie je op deze lijst wat je in dient te kopen.
  • Excel export - Heb je een ander doel voor ogen? Met deze lijst krijg je per bestelregel een rij, zodat je er mee kunt doen wat je wilt.
  • Label export - Zelfde als excel export, maar dan rekening houdend met hoeveel items er op een schaal/bak/container gaan. Ideaal om in te laden in je labelprinter software om zo stickers af te drukken die je op bakken kunt plakken. Vragen hierover? Gebruik even de chat!

Conclusie

Met bovenstaande stappen ben je er klaar voor, en kun je bestellingen maken. Catermonkey groeit vanzelf met je mee.

Wil je nog meer uit Catermonkey halen, door te werken met bijv. personeelplanning of gegevens importeren? Zie hieronder de vervolgstappen die je kunt nemen om je account nog verder in te richten.

Extra vervolgstappen (voor als je er aan toe bent)

Extra stap 1 : Importeer klantenbestand

Deze stap is niet verplicht, maar wellicht heb je een lijst met klantgegevens. Importeer deze op dezelfde manier als de producten, via het importeer knopje rechtsboven.

Tip: je kunt klantgegevens invoeren bij het aanmaken van een bestelling, dus je kunt dit ook pas doen op het moment dat je een bestelling maakt.

Extra stap 2: Maak accounts aan voor je personeel

Werk je met meerdere mensen in Catermonkey? En/of heb je personeel die je wilt uitnodigen/inplannen voor events? Dan kun je ze alvast op basis van e-mailadres uitnodigen. Werk je alleen, of wil je dit later doen, dan kan dat natuurlijk ook.

Extra stap 3: Factureer via Catermonkey

Je kunt van een bestelling eenvoudig een factuur maken, of zelfs van meerdere bestellingen een groepsfactuur. Kwestie van in een bestelling gaan, en dan onderin klikken op 'maak factuur'.

Extra stap 4: Koppel ingrediënten aan je producten voor de inkooplijst

Als je ingrediënten koppelt aan je producten, genereert Catermonkey een 'boodschappenlijst'. Het kan wat werk zijn om dit goed in te stellen, dus je kunt ook klein beginnen en eerst bij veel verkochte producten de ingrediënten te koppelen.