Als je Catermonkey integreert in je website, verander je je website in een offerte-aanvraagsite of bestelsite . Je kunt met deze module simpelweg een contactformulier maken, of juist al je producten op de site zetten zodat mensen dit kunnen bestellen.

Ook is het mogelijk om arrangementen in te richten, waarbij de bezoeker een aantal stappen doorloopt (bijv. 'kies eten', 'kies dranken', 'kies aankleding'....), om zo een offerte-aanvraag te kunnen doen.

Hieronder volgen instructies, en diverse opties en instellingen die gedaan kunnen worden.

Vaktermen

Eerst een paar vaktermen, ter verduidelijking:

• code - om Catermonkey te koppelen aan je site, dient je site te worden voorzien van een stukje computer code. Dit dien je eenmalig in je site te plakken (zie onder). (Zie eventueel de tip helemaal onderin dit artikel)
  • widget - zo noemen we bij Catermonkey een bestel-/aanvraagpagina die je in je website aanmaakt. Dit kan bijv. een pagina zijn voor Barbecue pakketten, een pagina voor Buffetten, of een Trouw-arrangement samenstel module, maar kan ook een contactformulier zijn. Widgets maak je in Catermonkey eenvoudig zelf op de webshop-pagina van Catermonkey, en de bovenstaande code zorgt ervoor dat dit getoond wordt op je website op de goede plek.

Instructies

Kopieer en plak de code vanuit de webshop-pagina in je website, op elke pagina waar je een widget wilt tonen.

Mogelijk dient je webbouwer je hier even mee te assisteren, maar als het bijvoorbeeld een Wordpress site is, of een ander CMS, zou je het ook zelf kunnen. Overleg bij twijfel even met je webmaster.

Widgets aanmaken in Catermonkey

Onderstaande voorbeelden zijn ter inspiratie, je kunt ook een mix hebben, je kunt namelijk een onbeperkt aantal widgets in je site plaatsen!

Voorbeeld 1: Barbecue arrangement met meerdere stappen

We gaan een barbecue arrangement maken. Maak eerst in je CMS een pagina aan op de link https://jouwsite.nl/barbecue. Maak vervolgens in Catermonkey een widget aan genaamd 'Barbecue arrangement', en vul bij 'activeer widget als adres balk bevat' bovenstaande link in (of bijv. alleen /barbecue, als het maar 'matcht'). Open deze widget in Catermonkey, en voeg een 'productsectie' toe. Elke sectie wordt een stap (indien er meer dan één sectie in een widget zitten.).

In deze productsectie kun je bijv. eerst alle barbecue pakketten plaatsen. Dit zijn gewoon producten uit je assortiment, dus maak die producten eventueel eerst aan.

Voeg nu nog een productsectie toe, voor drankenpakketten. Voeg een aantal drankenpakketten toe.

Eventueel kun je zo ook nog een sectie toevoegen voor aankleding of verhuur materiaal.

Tot slot, maak je een 'contactformulier' aan als laatste stap. In deze stap kunnen mensen hun persoonlijke gegevens invullen, en zo de aanvraag versturen. Je kunt zelf bepalen welke velden je wilt dat mensen in moeten vullen, en welke verplicht zijn.

Wanneer er een aanvraag komt, ontvang je hiervan een melding in je e-mail, waarna je in één klik kunt doorklikken en deze kunt openen in Catermonkey. Dan kun je bijv. de aanvraag bevestigen, of een offerte opmaken etc.

Voorbeeld 2: Webshop met productcategorieën
Wanneer je niet met stappen wilt werken, maar je klanten vrij wilt laten kiezen en hun 'winkelmandje' willen laten vullen (zoals een gemiddelde webshop), dan gaat dit als volgt.

Maak voor elke categorie in je CMS (in je website dus) een pagina aan. Bijv. https://jouwsite.nl/buffetten, .../hapjes, .../barbecue, .../dranken, .../lunch, .../broodjes etc. Zorg dat op elke pagina ook de code is geplakt.

Maak nu voor iedere categorie ook een widget aan in Catermonkey. Zorg dat je het URL veld goed invult, zodat daar bijv. '/hapjes' staat in de hapjes widget, '/dranken' in de dranken widget, etc. Plaats in elke widget één productsectie, en voeg de bijbehorende producten toe.

Tot slot dien je nog een pagina te maken waarop klanten hun gegevens kunnen invullen en de bestelling kunnen versturen. Maak dus bijv. een pagina aan .../bestellen

Maak in Catermonkey een widget aan 'Bestellen', en vul bij de URL in '/bestellen', en voeg één contactformulier sectie toe.

Voorbeeld 3: Een simpel contactformulier
Maak een widget aan 'Contact', en in je website een pagina '/contact'. In die widget maak je een 'contactformulier' sectie aan, en vraag je bijv. naam + adres + opmerking velden. Stel een mailtje in dat men ontvangt ter bevestiging, met bijv. 'bedankt voor uw bericht, we nemen zsm contact met u op.'

Geavanceerde opties

De volgende opties vereisen (beperkte) kennis van CSS en kleurcodes. Je webbouwer weet hier waarschijnlijk wel raad mee, en vraag ons anders gerust!

Indien je de look-and-feel van de shop widgets wilt aanpassen, gaat dit via CSS. Alle HTML-code in de widgets zijn voorzien van logische HTML class namen, allen beginnend met "cm-....". Inspecteer de widgets om te zien hoe deze class namen heten. Zo kun je zaken als kleuren, randen, schaduw, lettertypen regelen.

Een iets eenvoudigere manier is om in de Catermonkey code uit te breiden, en hier een aantal instellingen te doen, zoals kleuren (zie code hieronder).
Er zijn 4 kleuren beschikbaar en 4 achtergrondkleuren beschikbaar. Indien je deze weglaat, zal Catermonkey een standaard kleurenpakket kiezen.

NB: In de toekomst zullen er wellicht opties bijkomen, dus bekijk deze pagina zo nu en dan weer eens.

<script>
    window.catermonkeySettings = {
        "token" : "4609adeb0aaf",
        // deze opties zijn ook beschikbaar
        "color1" : "#fff",
        "color2" : "#ccc",
        "color3" : "#444",
        "color4" : "#fff",
        "bgcolor1" : "#fff",
        "bgcolor2" : "#fff",
        "bgcolor3" : "#fff",
        "bgcolor4" : "#fff"
    };
    </script>
    <div id="catermonkey-shop"></div>
    <script src="https://static.catermonkey.com/cm-shop.js" type="text/javascript"></script>

Vragen? Kom je er niet uit? Laat het ons weten

Deze module is nieuw, en we leren het meeste van jullie wanneer jullie het gaan gebruiken. Stuur ons gewoon een berichtje in de chat als je een vraag hebt of als je ergens mee vastloopt. We helpen je (of je webbouwer) dan graag op weg!